Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

Θρασύβουλος Κανάρης: Εφτασε η ώρα για τις μεγάλες αποφάσεις στο Yachting
kanaris photo 3Μια επίκαιρη συνέντευξη σχετικά με το μέλλον του θαλάσσιου τουρισμού και συγκεκριμένα του Yachting στην Ελλάδα, παραχώρησε ο Διευθύνων Σύμβουλος του All4yachting.com, κος Θρασύβουλος Κανάρης στο περιοδικό της Ενωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) Θάλασσα και Τουρισμός. Με την ευχή κάποιες από αυτές τις προτάσεις να εισακουστούν από την πολιτεία παραθέτουμε παρακάτω αυτούσια την συνέντευξη από το περιοδικό.
“Μέγα το της θαλάσσης κράτος” Η φράση αύτη του Περικλή έχει καθορίσει τη μοίρα αυτής της χώρας που λέγεται Ελλάδα. Η θάλασσα έχει προσφέρει στους Έλληνες ένδοξες ιστορικές στιγμές και ευημερία ενώ ταυτόχρονα κατέστησε τη χώρα μας μήλον της έριδος για πολλούς κατακτητές. Η θάλασσα όμως δε μας πρόδωσε ποτέ. Άνθρωποι με μεράκι και αγάπη για τη θάλασσα έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν την Ελλάδα διάσημη στα πέρατα του κόσμου. Και ενώ στο εξωτερικό η ομάδα αυτών των ανθρώπων διαπρέπει ένας σημαντικός τομέας που λέγεται θαλάσσιος τουρισμός παραπαίει εδώ και αρκετά χρόνια. Τι μας συμβαίνει λοιπόν ως ναυτικό έθνος και προς τα που πρέπει να προσανατολιστούμε σαν λαός?
Ένα είναι σίγουρο κρίνοντας εκ του αποτελέσματος: η μέχρι τώρα εθνική μας πολιτική ως προς τον θαλάσσιο τουρισμό δεν είναι σωστή. Τι πρέπει να γίνει λοιπόν επιτέλους στην Ελλάδα πριν είναι πολύ αργά για το Ελληνικό Yachting?
 
Ολη η συνέντευξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου