Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Ημερίδα με θέμα: "Η Συμβολή του Θαλάσσιου Τουρισμού στην Ανάπτυξη της Πρέβεζας"

preveza 3O Δήμος Πρέβεζας σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, αναγνωρίζοντας τη σημασία της ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού στην περιοχή και της δόμησης ισχυρών συνεργασιών για την προβολή του Δήμου,  διοργάνωσε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης ημερίδα με τίτλο: Η συμβολή του θαλάσσιου τουρισμού στην ανάπτυξη της Πρέβεζας.
Την ημερίδα άνοιξε με μια σύντομη ομιλία ο πρόεδρος του ΕΟΤ κος Πάλης, ο οποίος και ανέπτυξε το ζήτημα της συμβολής του θαλάσσιου τουρισμού στην τοπική ανάπτυξη. Τον κύκλο των ομιλιών συνέχισε ο κος Στελιάτος - Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Εληνικών Σκαφών Τουρισμού, ο οποίος αναφέρθηκε στο επαγγελματικό yachting στην Ελλάδα. Ο κος Στελιάτος μεταξύ άλλων ανέφερε πως η πόλη της Πρέβεζας και το λιμάνι της δεν αποτελούν προορισμό. Έτσι θα πρέπει οι αρμόδιοι να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, έτσι ώστε μέσω της διαφήμισης να προβληθεί ο τόπος, τόνισε ο κ. Στελιάτος.
Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης υπεύθυνος  για θέματα Τουρισμού κος Ιωάννου, ο οποίος και μίλησε για το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη του τουρισμού.  Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κος Ιωάννου μεταξύ άλλων ανέφερε:  "Για να αποτελέσει ο τουρισμός μοχλό ανάπτυξης για ένα τόπο η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να ξεκινήσει με ένα σωστό σχεδιασμό: Να συντάξει μια ολοκληρωμένη μελέτη (Στρατηγικό σχέδιο) με την οποία θα ορίσει τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες θα χτιστεί η αναπτυξιακή προοπτική του τόπου. Υπάρχει και μια κατηγορία έργων υποδομής, μικρής κλίμακας, η οποία είναι ιδιαιτέρως σημαντική για την τουριστική ανάπτυξη και εικόνα ενός τόπου. Αφορά π.χ. τη σήμανση ή το φωτισμό ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να προσανατολιστεί, τους χώρους υγιεινής, την κατάστασή τους αλλά και την προσβασιμότητα σε αυτές κ.α.  Αυτές οι μικρές υποδομές είναι κρίσιμες για τον τουρισμό και είναι σε μεγάλο βαθμό στο χέρι της τοπικής αυτοδιοίκησης να τις δημιουργήσει και να τις συντηρήσει."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου